Web kolačići("cookies")

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo smo posvećeni zaštiti privatnosti i sigurnosti naših posjetitelja. Kao dio ove posvećenosti koristimo kolačiće i slične tehnologije za poboljšanje funkcionalnosti naše web stranice i za bolje razumijevanje načina na koji posjetitelji koriste našu web stranicu.

Web kolačići (eng. Cookies) su male tekstualne datoteke koje se postavljaju na Vaš uređaj kada posjetite web stranicu. Web kolačići su u širokoj upotrebi i koriste se kako bi web stranice radile što učinkovitije te kako bi prikazali informacije koje su relevantne za vas kao korisnika stranice (na primjer postavke preferiranog jezika i slično).

Kada posjetite web stranicu Međunarodnog aerodroma SARAJEVO (www.sarajevo-airport.ba), naši serveri i serveri naših partnera mogu postaviti određene web kolačiće na vaš uređaj.

Koje lične/osobne podatke obrađujemo?

Kolačići sami po sebi ne sadrže lične podatke, već su identifikacijski brojevi koji omogućavaju našoj web stranici da prati vaše aktivnosti. Ukoliko želite, možete podesiti vaš web preglednik da onemogući kolačiće ili da vas obavijesti kada se kolačići šalju ali to može uticati na funkcionalnost i dostupnost nekih od naših usluga.

Prilikom posjete naše web stranice ne prikupljamo nikakve lične podatke posjetitelja, poput imena, e-mail adrese ili broja telefona,  osim u slučaju da ih dobrovoljno dostavite popunjavanjem kontakt forme (npr. sekcija za kontaktiranje Međunarodnog aerodroma Sarajevo, sekcija za anketiranje putnika ili sekcija za prijavu reklamacija). Za više informacija o ovim sekcijama pogledajte Izjavu o privatnosti za REKLAMACIJE, Izjavu o privatnosti za WEB STRANICU.

Zašto obrađujemo ove lične/osobne podatke?

Ove podatke obrađujemo kako bismo Vam pružili bolju uslugu i poboljšali Vaše iskustvo s našom web stranicom.

Koliko dugo čuvamo ove lične/osobne podatke?

Web kolačići pohranjeni na Vašem uređaju imaju različite postavke dužine trajanja (expiration), pri čemu ste Vi u mogućnosti u bilo kojem trenutku izbrisati ove kolačiće (za instrukcije brisanja kolačića pogledajte info sekciju pretraživača koji koristite).

S kim dijelimo ove lične/osobne podatke?

Web kolačiće dijelimo sa našim poslovnim partnerima koji nam pomažu u pružanju usluga, kao što su tzv. provajderi analitike i marketinške platforme. Ovi poslovni partneri će imati pristup samo onim kolačićima koji su neophodni za realizaciju usluga koje nam pružaju.

U svakom slučaju se obavezujemo da nećemo prodavati, zamijeniti ili iznajmiti Vaše lične podatke, uključujući podatke prikupljene putem kolačića, trećim stranama bez Vašeg prethodnog dopuštenja.