Izgubljeno & nađeno

Izgubljeni prtljag

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo postoji  jedan ured za izgubljeni-nađeni  prtljag. Isti je smješten u terminalnoj zgradi, vidno je označen i lako uočljiv u carinskoj zoni. Radno vrijeme ureda  za izgubljeni-nađeni prtljag je usklađeno sa zvaničnom otvorenošću aerodroma Sarajevo.

Vrijeme kada se preuzima prispjeli prtljag je ograničeno:
08:00 - 11:00 h
17:30 - 20.00 h

Kontakt šalter Ureda za izgubljeni-nađeni prtljag na javnoj strani je šalter informacija u auli Terminala B.

Ured za izgubljeni-nađeni prtljag na sarajevskom aerodromu je opremljen izuzetno sofisticiranim računarskim sistemom traganja za izgubljenim prtljagom (WORLD TRACER) u kojem radi dobro obučeno i ljubazno osoblje.

Također, dobro je znati da u ured za izgubljene-nađene stvari ne prispjeva samo prtljag izgubljen na letovima već i sve ostale stvari zaboravljene na drugim mjestima unutar aerodroma ko što su:  restoran, toalet, čekaonice itd., kao i stvari zaboravljene u zrakoplovu, osim izgubljenih stvari na KDZ kontroli (sigurnosnoj kontroli) koju vrši policija na ulazu u gate. Kada se utvrdi da je vaša izgubljena prtljaga evidentirana kao pronađena njeno preuzimanje možete dogovoriti sa osobljem ureda za izgubljene-nađene stvari.

Sve informacije možete dobiti na:
Tel: ++387 33 289 100
lost-found@sarajevo-airport.ba