Parking

U ovoj izjavi o privatnosti su data objašnjenja o ličnim podacima koje obrađujemo prilikom pružanja usluge parkinga. Ova izjava je primjenjiva samo za korisnike usluge parkinga na glavnom parkingu Međunarodnog aerodroma SARAJEVO (ulaz na parking uz jednokratnu karticu iz parkomata).

Koje lične podatke obrađujemo?

Ako koristite usluge parkinga na glavnom parkingu Međunarodnog aerodroma Sarajevo sljedeći podaci mogu biti obrađeni:

  • Registarske oznake vozila (fotografija tablice);
  • Datum i vrijeme ulaska / izlaska;
  • Video nadzorni snimci (snimci vozila i osoba na prostoru parkinga). Za više informacija o ovome pogledajte Izjavu o privatnosti za VIDEO NADZOR.

Prilikom ulaska na glavni parking, sistem za upravljanje naplatom parkinga fotografiše registarsku oznaku vozila koje ulazi na prostor parkinga. Ova se fotografija obrađuje kako bi sistem obezbjedio naplatu parkinga i automatsko podizanje rampe.

Zašto obrađujemo ove lične podatke?       

Međunarodni aerodrom Sarajevo obrađuje minimalan obim ličnih podataka kako bi obezbjedilo adekvatnu naplatu parking usluge i rad sistema za prepoznavanje registarskih oznaka (automatsko podizanje rampe).

Navedena obrada ličnih podataka je zasnovana na zakonskim obavezama i ugovornom odnosu.

Koliko dugo čuvamo ove lične/osobne podatke?

Podaci o tablicama -  dnevni ulasci/izlasci se čuvaju 180 dana a fotografije tablica sa vozilom se čuvaju 7 dana, nakon čega se brišu.

S kim dijelimo ove lične/osobne podatke?

U pravilu, Društvo ne dijeli ovaj set ličnih podataka niti sa jednom trećom stranom, osim u iznimnim slučajevima (npr. sudski nalog, policijska istraga i sl.).