Sarajevo povezano sa Atinom direktnim letovima kompanije AEGEAN

AEGEAN, grčki nacionalni avio-prevoznik i član STAR ALLIANCE, uspostavio je svoje direktne letove između Atine i Sarajeva.

Prvi AEGEAN avion iz Atine sletio je u subotu, 01.juna u 21:30 h po lokalnom vremenu na pistu Međunarodnog aerodroma Sarajevo, gdje su predstavnici Aerodroma Sarajevo u društvu ambasadorice Republike Grčke u Bosni i Hercegovini, gđom. Ioannom Efthymiadou, dočekali delegaciju AEGEAN-a.

Ljubazno osoblje aerodroma poželjelo je toplu dobrodošlicu putnicima iz Atine uz simbolične poklone koji su im uručeni prilikom izlaska iz aviona.

Alan Bajić, direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, izrazio je zadovoljstvo povodom uspostavljanja nove linije. "Ovo je važan korak za povezivanje Sarajeva s Atinom i širom mrežom putovanja koje nudi AEGEAN. Radujemo se što našim građanima kontinuirano pružamo još više mogućnosti za putovanja, ali i što uspijevamo promovirati Sarajevo kao atraktivnu destinaciju za turiste iz Grčke."

"Zadovoljstvo nam je što smo uspostavili našu novu direktnu liniju od Atine do Sarajeva, nastavljajući povećanje povezanosti i ekspanziju unutar balkanskog područja. Od danas će putnici koji polaze sa Aerodroma Sarajevo, bilo da lete iz razonode ili posla, imati priliku letjeti direktno jednim od naših aviona, te za samo 1 sat i 15 minuta sletjeti u Atinu. U isto vrijeme, putnici iz Grčke ili naše međunarodne mreže imat će priliku posjetiti Sarajevo i istražiti njegove ljepote. Povodom naše 25. godišnjice, želim iskoristiti priliku i uvjeriti vas da ćemo nastaviti pružati izvanredno iskustvo našim putnicima, istovremeno povećavajući povezanost i potičući ekonomski rast na atraktivnim destinacijama," izjavio je Pepi Stamati, zamjenik CCO za mrežu i prihode AEGEAN-a.

Redovni letovi između Sarajeva i Atine planirani su od 1. juna 2024. do kraja septembra 2024. godine, dva puta sedmično, utorkom i subotom.